Subaru SVX World Forums Home

Hello! Thank you for coming to visit the Subaru SVX World Forums! Please take a moment to register with us and tell us about your Subaru SVX or to just share your thoughts. If you can't sign up for an account or signed up for an account and never got the activation e-mail please check your SPAM folder and if still nothing please contact svxparts@aol.com.

13mpg
 Moderated by: wannarace928, shotking, redlightningsvx, OAB_AU, Mrs.Budfreak, icingdeath88, budfreak Page:    1  2  Next Page Last Page  
 New Topic   Reply   Printer Friendly 
 Rate Topic 
AuthorPost
 Posted: Jan 12th, 2012 02:58 AM
   PM  Quote  Reply 
1st Post
v67oldstyle
Quick Change Owner
 

Joined: May 26th, 2010
Location: Fox Lake, Illinois USA
Posts: 114
Favorite Quote: 
Status: 
Offline

  back to top

Ok so I just did a tune up on my 92, spark plugs and air filter and now I get 13 mpg, I also adjusted my tps sensor correctly. Before I did it it was running just fine but now I get terrible gas mileage. Now it idles like shit and dies sometimes. But sometimes when I stop at a light it'll idle like shit then all of a sudden it'll idle like it should. Any ideas?



 Posted: Jan 12th, 2012 03:57 AM
   PM  Quote  Reply 
2nd Post
NineBreaker
Banned


Joined: Nov 3rd, 2010
Location: Chardon, Ohio USA
Posts: 1382
Favorite Quote: The Future is waiting to be written as History.
Status: 
Offline

  back to top

Sset the tps back to where it was maybe. Run some injector cleaner perhaps



____________________
-= 9 ßŕēãķēř =-

1997 Subaru SVX LSi Polo Green Pearl 122K Quik Chng 4.44 swap
HIDS 6k/3K. Drilled rotors . Cat-Back Exhaust. #202 of 640.

Sometimes In order to complete your Journey, You have to go back to its beginning


 Posted: Jan 12th, 2012 04:06 AM
   PM  Quote  Reply 
3rd Post
OAB_AU
Admin.
 

Joined: Aug 27th, 2007
Location: Coffs Harbour, Australia
Posts: 1666
Favorite Quote: 
Status: 
Offline

  back to top

v67oldstyle wrote:
Ok so I just did a tune up on my 92, spark plugs and air filter and now I get 13 mpg, I also adjusted my tps sensor correctly. Before I did it it was running just fine but now I get terrible gas mileage. Now it idles like shit and dies sometimes. But sometimes when I stop at a light it'll idle like shit then all of a sudden it'll idle like it should. Any ideas?

It probably does not like being worked on.:)

If it was ok before, what you have done should not hurt it, so I would just go back over all the work, look for wires/plugs that may have been moved. Check all the pipes around where you were, see if they are all right. Make sure that the plug on the Mass Air Flow is in properly.



____________________
Harvey.
One Arm Bloke.
Tell it like it is.


 Posted: Jan 12th, 2012 04:24 AM
   PM  Quote  Reply 
4th Post
v67oldstyle
Quick Change Owner
 

Joined: May 26th, 2010
Location: Fox Lake, Illinois USA
Posts: 114
Favorite Quote: 
Status: 
Offline

  back to top

It was getting bad gas mileage before but not this bad, I had ran a full tank of gas with injector cleaner a couple of days ago, could it be the plugs I used? I tried out the ngk G power plugs, they give me more power but bad gas mileage. I adjusted the tps after I noticed the idle, so forgot to mention I even cleaned the maf,I'll check out the wires and pipes tomorrow morning and let you guess know. I had something like this happen right when I first did my engine swap, how fast would the idle control valve go bad?



 Posted: Jan 14th, 2012 02:28 AM
   PM  Quote  Reply 
5th Post
v67oldstyle
Quick Change Owner
 

Joined: May 26th, 2010
Location: Fox Lake, Illinois USA
Posts: 114
Favorite Quote: 
Status: 
Offline

  back to top

Ok so I took a look and nothing's lose or off, although I hear a whistling coming from the tube under the cover where the PVC is. Gonna take the intake off when I get time and replace it. But tonight I noticed my head lights dim when at idle and brighten when I hit the gas, anyone know how to test the alternator?



 Posted: Jan 14th, 2012 02:28 AM
   PM  Quote  Reply 
6th Post
v67oldstyle
Quick Change Owner
 

Joined: May 26th, 2010
Location: Fox Lake, Illinois USA
Posts: 114
Favorite Quote: 
Status: 
Offline

  back to top

Last edited on Jan 14th, 2012 02:29 AM by v67oldstyle



 Posted: Jan 14th, 2012 03:14 AM
   PM  Quote  Reply 
7th Post
92 SVX
Member
 

Joined: Feb 4th, 2011
Location: Jax, Florida USA
Posts: 369
Favorite Quote: 
Status: 
Offline

  back to top

If you have a multimeter while it is idling you could put the pos lead on the top post of the alt and see what the volts are.

I believe they should be 13.5 or better but dont hold me to that.



 Posted: Jan 14th, 2012 03:19 AM
   PM  Quote  Reply 
8th Post
v67oldstyle
Quick Change Owner
 

Joined: May 26th, 2010
Location: Fox Lake, Illinois USA
Posts: 114
Favorite Quote: 
Status: 
Offline

  back to top

Ok, I'll try it tommrow after work and post it.



 Posted: Jan 15th, 2012 04:48 PM
   PM  Quote  Reply 
9th Post
v67oldstyle
Quick Change Owner
 

Joined: May 26th, 2010
Location: Fox Lake, Illinois USA
Posts: 114
Favorite Quote: 
Status: 
Offline

  back to top

At idle it's charging at 14.18v with nothing on. With lights radio and heater on high it 13.40. But it starts slowly so I'll check back in with what that battery is at after sitting 8 hours



 Posted: Jan 16th, 2012 01:46 AM
   PM  Quote  Reply 
10th Post
v67oldstyle
Quick Change Owner
 

Joined: May 26th, 2010
Location: Fox Lake, Illinois USA
Posts: 114
Favorite Quote: 
Status: 
Offline

  back to top

And now thee battery is ready 12.40 but still slow starter



 Posted: Jan 16th, 2012 01:51 AM
   PM  Quote  Reply 
11th Post
92 SVX
Member
 

Joined: Feb 4th, 2011
Location: Jax, Florida USA
Posts: 369
Favorite Quote: 
Status: 
Offline

  back to top

with the car running your getting only 12.4?
I would say alt is going out.

I heard about a place in texas think it is called maniac motors they rebuild svx alts they also offer higher output if you have big stereo or other electrical need.



 Posted: Jan 16th, 2012 03:21 AM
   PM  Quote  Reply 
12th Post
v67oldstyle
Quick Change Owner
 

Joined: May 26th, 2010
Location: Fox Lake, Illinois USA
Posts: 114
Favorite Quote: 
Status: 
Offline

  back to top

92 SVX wrote:
with the car running your getting only 12.4?
I would say alt is going out.

I heard about a place in texas think it is called maniac motors they rebuild svx alts they also offer higher output if you have big stereo or other electrical need.


No that's it sitting off for 8 hours when running its at 14.18

Last edited on Jan 16th, 2012 04:08 AM by v67oldstyle



 Posted: Jan 16th, 2012 08:11 AM
   PM  Quote  Reply 
13th Post
OAB_AU
Admin.
 

Joined: Aug 27th, 2007
Location: Coffs Harbour, Australia
Posts: 1666
Favorite Quote: 
Status: 
Offline

  back to top

v67oldstyle wrote: 92 SVX wrote:
with the car running your getting only 12.4?
I would say alt is going out.

I heard about a place in texas think it is called maniac motors they rebuild svx alts they also offer higher output if you have big stereo or other electrical need.


No that's it sitting off for 8 hours when running its at 14.18


I would say that the battery and the alternator are OK.

What do you mean by a "slow starter"?



____________________
Harvey.
One Arm Bloke.
Tell it like it is.


 Posted: Jan 16th, 2012 03:04 PM
   PM  Quote  Reply 
14th Post
v67oldstyle
Quick Change Owner
 

Joined: May 26th, 2010
Location: Fox Lake, Illinois USA
Posts: 114
Favorite Quote: 
Status: 
Offline

  back to top

The starter turns the engine vary slowly. It just bearly starts



 Posted: Jan 16th, 2012 04:21 PM
   PM  Quote  Reply 
15th Post
92 SVX
Member
 

Joined: Feb 4th, 2011
Location: Jax, Florida USA
Posts: 369
Favorite Quote: 
Status: 
Offline

  back to top

have you pulled the starter and tested it?
sounds like the starter is bad.

on a completely unrelated note my grandfather lived/lives in fox lake.:)

Last edited on Jan 16th, 2012 04:22 PM by 92 SVX



 Current time is 04:20 AMPage:    1  2  Next Page Last Page  
Top




UltraBB 1.17 Copyright © 2007-2008 Data 1 Systems
Page processed in 0.4891 seconds (7% database + 93% PHP). 30 queries executed.